کاردستی و سرگرمی با سارا و سیوان

با هم قصه بسازید

در ماه آذر می‌توانید با هم به دنبال کتاب‌ها و داستان‌هایی باشید که درباره‌ی موضوع‌هایی مثل پاییز و یلدا یا شروع زمستان باشند. می‌توانید به کتاب‌فروشی‌ها یا کتابخانه‌ها سر بزنید و کتاب‌های مختلف را با هم بررسی کنید. همین می‌تواند برای کودکان به یک پروژه‌ی تحقیقاتی یکی دو ماهه تبدیل شود.
در این ماه می‌توانید با هم یک قصه بنویسند. با کودکان درباره‌ی قصه نویسی گفتگو کنید:

🌿 قصه درباره‌ی چه موضوعاتی می‌تواند چه باشد؟
🌿 شخصیت‌های قصه چه موجودات،اشیا یا وسیله‌هایی می‌توانند باشند.
🌿 هر کدام از شخصیت‌ها در داستان چه می‌کنند؟
🌿 با چه چیزی می‌توانیم قصه را شروع کنیم؟
🌿 چه کسی شروع می‌کند؟
🌿 چه ماجراها و اتفاقاتی برای شخصیت‌های داستان خلق کنیم؟
🌿 چه‌گونه داستان را تمام کنیم؟

با کمک هم این داستان را پیش ببرید. کودکان می‌توانند روند داستان را تعریف کنند و شما آن را برایشان بنویسید یا اگر خودشان می‌توانند بنویسند.
می‌توانید این داستان‌ها را بارها برای کودکان بخوانید. درنهایت می‌توانند برای این داستان نقاشی بکشند.
شما می‌توانید داستان را برای کودکان تایپ کنید یا خودشان این کار را انجام دهند. سپس می‌توانید آنها را به هم بچسیانید یا از نقاشی‌هایشان عکس بگیرید و متن و نقاشی را با هم هماهنگ کنید و پرینت بگیرید، سپس آن را تبدیل به یک کتاب کوچک کنید.

 

🐠 قصه‌گویی با اسباب‌بازی‌ها

اسباب‌بازی‌های کودکان می‌توانند تبدیل به ابزارهایی برای قصه‌گویی شوند. با هم  اسباب‌بازی مناسب را پیدا کنید و قصه‌ای برای آنها بسازید.

قصه‌گویی و یلدا

یلدا و قصه‌گویی می‌تواند فرصتی عالی برای تقویت روابط خانوادگی و ترویج ارزش‌های فرهنگی و زبانی باشد.

ایجاد خاطرات خانوادگی با قصه‌گویی

شب یلدا فرصتی است که می‌تواند به وسیله‌ی قصه‌گویی و تبادل داستان‌های خانوادگی، ارزش‌های فرهنگی را به نسل جدید منتقل کند. این قصه‌ها می‌توانند شامل افسانه‌های کهن که برای کودمان امروز بازنویسی و بازنگری شده‌اند، قصه‌های مادربزرگ‌ها و خاطرات دوران کودکی مادروپدرها باشند.

قصه‌گویی برای تقویت زبان فارسی

شما می‌توانید کل ماه آذر را به قصه‌گویی اختصاص دهید، این کار نه تنها به تقویت مهارت‌های زبانی کودکان کمک می‌کند، بلکه به برقراری ارتباط صمیمی‌تر بین شما و کودکان نیز کمک می‌کند. شب یلدا فرصت مناسبی است که کودکان از طریق شنیدن داستان‌های فارسی، زبان مادری خود را بهتر یاد بگیرند. قصه‌ها می‌توانند با زبان ساده و تصاویر ذهنی غنی به کودکان کمک کنند تا با واژگان و اصطلاحات فارسی آشنا شوند.

قصه‌گویی باعث ایجاد خاطرات شیرین و ماندگار برای کودکان می‌شود. این خاطرات می‌توانند پیوندی عمیق‌تر میان اعضای خانواده و دوستان به وجود آورند و حس تعلق به فرهنگ ایرانی را در کودکان تقویت کنند.

تشویق به گفت‌وشنود

قصه‌گویی فرصتی است برای ایجاد گفت‌وشنود بین کودکان و بزرگترها. گاهی می‌توانید از کودکان بخواهید بعد از شنیدن قصه‌ها درباره‌ی آن سوال کنند، نظر بدهند یا حتی داستان خودشان را بسازند. این تعاملات، قدرت تخیل و مهارت‌های گفتاری‌شان را نیز تقویت می‌کند.

بازی و سرگرمی همراه با قصه‌ها

قصه‌گویی می‌تواند با بازی‌های کوچک و نمایش‌های ساده ترکیب شود، مثلاً بچه‌ها می‌توانند نقش شخصیت‌های قصه را بازی کنند یا تصاویر قصه را نقاشی کنند. این فعالیت‌ها باعث می‌شود که کودکان با شوق بیشتری به قصه‌ها گوش دهند و آن‌ها را بهتر به خاطر بسپارند.

با هم به دنبال کتاب‌ها و داستان‌هایی باشید که درباره‌ی موضوع‌هایی مثل پاییز و یلدا یا شروع زمستان باشند. می‌توانید به کتاب‌فروشی‌ها یا کتابخانه‌ها سر بزنید و کتاب‌های مختلف را با هم بررسی کنید. همین می‌تواند برای کودکان به یک پروژه‌ی تحقیقاتی یکی دو ماهه تبدیل شود.

این بسیار اهمیت دارد که کودکان پس از ۴ سالگی بتوانند داستان یا ماجرایی را تمام و کمال تعریف کنند، به‌طوری که فرد دیگری کلیت داستان، آغاز، میانه و پایان آن را درک کند. این مهم بر روی موفیت کودکان در درک مطلب، خواند، نوشتن، ارتباط و دوست‌یابی تاثیرگذار است.

قصه‌های صوتی

گاهی برای کودکان قصه‌های صوتی پخش کنید یا کتاب‌هایی را بخوانید و صدایتان را ضبط کنید. شما می‌توانید از پدربزرگ و مادربزرگ یا سایر اقوام بخواهید که داستان‌هایی را صدای خودشان بخوانند و برای شما بفرستند تا آنها را با کودکان گوش دهید. بیشتر افراد در هر سنی که باشند از شنیدن داستان لذت می‌برند.

بازی‌های شب یلدا

شب بلند یلدا فرصتی عالی برای بازی‌های گروهی. یکی از بازی‌های قدیمی که در این شب از قدیم انجام می‌شه جوراب‌بازی یا جورابین‌بازی (گراباازی) است. بازی‌ای که شبیه «گل یا پوچ» است.

گورابازی، جوراب‌بازی یا جورابین

یکی از بازی‌های محلی شب یلدا است که در میان اقوام کرد، محبوبیت زیادی دارد. تنها چیزی که برای این بازی نیاز دارید، یک عدد تیله/مهره و چند عدد جوراب پشمی زمستانی است.

برای شروع، به دو تیم تقسیم شوید و رو به روی هم بنشینید. فردی که بازی را آغاز می‌کند، دهانه‌ی جوراب‌ها را به طرف خود قرار می‌دهد و تیله یا هر شیء دیگری را که از قبل انتخاب شده در میان انگشتانش قرارمی دهد و با مهارت کامل، انگشتانش را تا کف دست داخل جوراب‌ها فرو می‌برد تا شیء مورد نظر را در داخل یکی از جوراب‌ها مخفی کند. در نهایت، تیم حریف باید با مشورت یکدیگر جای تیله را حدس بزنند و امتیاز بگیرند.

کاردستی میوه‌ای

این‭ ‬طرح‭ ‬هندوانه ‬را‭ ‬می‌توانید‭ ‬پرینت‭ ‬بگیرید‭ .

کاردستی میوه‌ای

این‭ ‬طرح‭ ‬هندوانه ‬را‭ ‬می‌توانید‭ ‬پرینت‭ ‬بگیرید‭ .

کاردستی میوه‌ای

این‭ ‬طرح‭ ‬‬را‭ ‬می‌توانید‭ ‬پرینت‭ ‬بگیرید‭ ‬و‭ ‬از‭ ‬آن‭ ‬برای‭ ‬درست‭ ‬کردن‭ ‬فرم‭ ‬سیب،‭ ‬خرمالو‭ ‬یا‭ ‬انار‭ ‬استفاده‭ ‬کنید‭.‬

کلاه بوقی هندوانه‌ای درست کنید

سایه‌بازی کنید

 اشکال مختلفی را از مقوا بِبُرید و با آن‌ها داستان بسازی یا نمایش دهید.